Spar på vores SPRING SALE

Oplysninger om træ

minus-circle plus-circle Hvilke træarter anvender Wickey?

Det imprægnerede Wickey-træ af fyr eller gran kommer fra naturlig og bæredygtig dyrking og har en exceptionel lange levetid udendørs. Det giver vores produkter et solidt fodfæste, så du kan være sikker på masser af sikker sjov.

minus-circle plus-circle Er revner, knasthuller og grønlig misfarvning af træet harmløst?

Træ er et naturprodukt, og intet træ er som det andet. Små ridser eller knasthuller er derfor helt almindeligt. I henhold til standarden DIN 4074 må ridser på under en fjerdedel af en stolpes længde eller tykkelse ikke påvirke træets statik - de er tværtimod et tegn på, at træet arbejder!

minus-circle plus-circle Hvorfor forandrer træets volumen sig?

Ved særlig fugtig eller tør opbevaring kan det ske, at træet udvider sig eller trækker sig lidt sammen. Dette er ikke kun ufarligt, men også godt, fordi træet på denne måde optimalt modstår vejr og miljøpåvirkninger.

minus-circle plus-circle Mit legeredskab har hvide/grønne pletter mange steder. Er det skimmelsvamp?

Hvis dit Wickey-produkt har hvidlig eller grønlig misfarvning på mindre områder, er det ikke nogen grund til bekymring: Det kan ske, at salte fra træet og imprægneringen ophobes på overfladen og trænger ud. Du kan roligt ignorere disse pletter. Men hvis de generer dig, kan du nemt slibe de berørte områder.

minus-circle plus-circle Hvad er trykimprægneret træ?

Vores træ står for mange års sjov leg, og for at garantere dette, gør vi det holdbart. Dette gør vi ved hjælp af imprægnering under kedeltryk.På denne måde presses de beskyttende salte ind i træet under højt tryk. Det betyder, at træet er permanent beskyttet mod insekter, svampe, blød råd og konstant kontakt med jord og vand.

minus-circle plus-circle Er det normalt, at træet er fugtigt?

Generelt giver fugtighed ingen grund til bekymring: Det er normalt, at det tager lidt tid, indtil fugtigheden fra imprægneringsprocessen er forsvundet helt fra træet. Det er vigtigt, at du pakker træet ud, så snart du har modtaget det, og at det opbevares tørt, indtil du starter opbygningen.

minus-circle plus-circle Skal mit legetårn beskyttes med lasur, og lasur egner sig bedst?

Du behøver hverken at give vores træ ekstra bejdse eller lak. Takket være den vejrfaste imprænering under kedeltryk, er det beskyttet på den bedste måde mod vind og vejr. Hvis du alligevel har lyst til at give det en beskyttende bejdse, kan du selvfølgelig efterbehandle træet med en speciel holdbar beskyttelsesmaling eller bejdse, der opfylder DIN EN 71 del 3. Disse bejdser er ufarlige for såvel børn som miljø.

minus-circle plus-circle Må jeg male eller lakere legeredskabet?

Hvis du vil friske legetårnet op eller ønsker at ændre dets udseende, er du mere end velkommen til det! For at bevare dit garantikrav skal du dog være opmærksom på følgende: Der må kun bruges lasur eller bejdse med åbne porer, der er certificeret iht. DIN EN 71, del 3, der bevarer træets kvalitet og sikrer det lang levetid. Disse farver er uskadelige for dit barn og er i test fundet fri for indvirkninger på børns helbred.
Tip: Slib træet med sandpapir, inden du maler det. En ru overflade får ikke blot farverne til at hæfte bedre, du får også fjernet urenheder på træets overflade.

minus-circle plus-circle Hvordan kan jeg fjerne de grønlige pletter?

På grund af trykimprægneringen i kedlen og træets konstante arbejde kan det forekomme, at lidt salt træder ud på små områder. Det kan du nemt slibe bort eller bare lade sidde, hvis det ikke generer dig.

minus-circle plus-circle Hvad kan jeg gøre mod udsvingene i trælegeredskabets volumen?

Når træ er fugtigt eller opbevares længe, så kan det forekomme, at dets volumen ændres. For at forhindre dette skal det opbevares tør og ikke alt for længe.Også fordi dine børn vel næppe kan vente alt for længe på at tage deres spritnye legeredskab fra Wickey i brug?

Indlæser...

Sammenlign Produkter

chevron-right